yardım?
+  ÇFD Forumu
|-+  Canlandırma (Animasyon)» Stop-motion» yardım?
Username:
Password:
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: yardım?  (Okunma Sayısı 124 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ouz
Yeniçeri
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Temmuz 08, 2008, 11:01:31 ÖÖ »

arkadaşlar
amatör olarak stop motion animasyon yapmaya çalışıyorum
ilk denememin başarısız olduğunu söyleyemem ama internet üzerinden ulaşabileceğim yeni başlayanlar için bir montaj programı yada satın alabileceğim bi program bulamadım
şimdi
başka bi senaryo üzerinden yeni bir çalışmaya başlamak istiyorum ama bununda ilk çalışmam gibi heba olmasını istemiyorum
eğer bana tavsiye edebileceğiniz bir program varsa ismini ve nasıl ulaşabileceğimi söylerseniz çok sevinirim.
Animatörbey
Administrator
Bostancıbaşı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2008, 07:24:08 ÖS »

Kurgu mu yapmak istiyorsunuz? Kurgu için program mı bulamadınız, yoksa, stop-motion çekimleri için mi program arıyorsunuz? 
ouz
Yeniçeri
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2008, 07:08:10 ÖS »

kurgu için
Animatörbey
Administrator
Bostancıbaşı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 20, 2008, 03:09:04 ÖS »

Filminizi nihaî olarak kurgulayıp (ses efektleriyle birlikte) son çıktıyı almak için Adobe Premiere, Canopus Edius veya Macintosh için FinalCut Pro kullanabilirsiniz. Premiere, çok kullanılan ve ille de karta ihtiyaç göstermeyen, rahat çalışılabilen, yaygın bir kurgu programı. Edius ise kartsız da çalışıyor ama kart isteyebilir. Yayın kalitesi açısından, FinalCut'ın üstüne yok. Örneğin, TRT'de bütün kurgu sistemi FinalCut üzerine kurulmuş. Programları edinemezseniz, bir stüdyoya gidip, kira ödeyerek kurgucu ile birlikte çalışabilirsiniz.
ouz
Yeniçeri
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Temmuz 20, 2008, 09:02:34 ÖS »

Stop Motion pro'nun deneme sürümüne ulaştım,sadece resimleri bir araya getirerek ortaya kısa bir sunum çıkardım.İlginize teşekkür ederim.
Animatörbey
Administrator
Bostancıbaşı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2008, 09:07:13 ÖS »

Filmin son kurgusu işi aslında çok başka bir şey. Sinema ve televizyon için yapılan her çalışma -ki bunlara animasyonlar da dahil- mutlaka bu son çıktıyı almaya yarayan kurgu programları ile düzenlenmeli. Profesyonel olan budur. Fakat stop-motion pro'da bu özellikler varsa, elbette orada kotarabildiğinizi düşünüyorsanız, sorun yok. Kolay gelsin.
ouz
Yeniçeri
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2008, 09:21:31 ÖÖ »

Çok güzel olmadı ama eninde sonunda verdiğim bir emek var,bu yüzden çöpe atmadım.Zaten daha efekt ekleyeceğim(gölge-ışık vs)ve jenerik hazırlayacağım,belki tamamen bitince youtube linkini siteye koyarım.
Animatörbey
Administrator
Bostancıbaşı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Temmuz 22, 2008, 02:07:41 ÖS »

O zaman zaten son kurgu aşamasına gelmemişsiniz demektir. Aradığınız, kurgu programı değil, stop-motion çekimlerinizin montajını sağlayacak bir işleme programı imiş.
ouz
Yeniçeri
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Temmuz 24, 2008, 08:46:38 ÖÖ »

evet ama açıklayamadım
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

CSS/Theme/Some Images by Brianjw - Images by ForumTemplates.com.