Kukla (puppet) canlandırma
+  ÇFD Forumu
|-+  Canlandırma (Animasyon)» Stop-motion» Kukla (puppet) canlandırma
Username:
Password:
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kukla (puppet) canlandırma  (Okunma Sayısı 606 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Animatörbey
Administrator
Bostancıbaşı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Aralık 26, 2005, 07:45:16 ÖS »

Kukla canlandırma yazıları
miss.pia
Yeniçeri
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2007, 06:37:55 ÖS »

http://www.youtube.com/watch?v=kqo50JvSl10 ikinci stop motion kısa filmim.bunun çekim koşulları baya bir zor oldu. o yüzden çok da iyi olduğu konusunda iddealı değilim. Göz kırpan
Animatörbey
Administrator
Bostancıbaşı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2007, 06:53:21 ÖS »

Selâmlar,

Konu güzel işlenmiş. Yalnız, aradan kare atılarak ne stop-motion olur ne de canlandırma... Stop-motion ve genelde canlandırma, kare kare yapılır ve çok gerekmedikçe de, kamera sabittir. Animasyon ile kurguyu birbirine karıştırmayın. Sanırım animasyon mantığı hakkında biraz bilgiye ihtiyacınız var ve biz de bunun için buradayız. Ayrıca, filmlerinizi buraya da isterseniz gönderebilirsiniz.

Kolay gelsin.
e-mariachi
Yeniçeri
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2007, 01:27:24 ÖÖ »

www.e-mariachi.com // naçizane ilk stop motion animasyonum (:,, kare kare fotoğraflarken, geçen saatler içinde, sanki uzun bir film çıkmış gibi geldi bana ama izlerken 14 sn sürdü (: sanırım bu işin keyfi de burada (: daha iyi daha uzun süreli çalışmalar düşünüyorum, yavaş yavaş ilerlicez (: üstadlarımın yorumlarını bekliyorum, teşekkürler, iyi çalışmalar herkese
Animatörbey
Administrator
Bostancıbaşı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Kasım 16, 2007, 07:21:12 ÖS »

Ellerinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş. Cesaretlendirici olsun diye söylemiyorum, animasyon mantığını özümsemişsiniz. Bundan sonra artık konuları derli toplu, ne yaptığınız bilen çalışmalar sergilemenizi bekleriz.

Yalnız, animasyonunuzu STOP-MOTION olarak adlandırmanız yanlış. Burada neden stop-motion'un ne olduğunu anlatamıyoruz diye düşünüyorum. Bir önceki arkadaş da, normal bir video çekimi ile aradan kare atarak stop-motion türünde yapılmış bir animasyon yaptığını zannediyordu. Siz de sırf araya bir canlının el hareketini koydunuz diye stop-motion yaptığınız zehabına kapılmışsınız. Tekrar ediyorum, bunlar, kesinlikle stop-motion türüne giren örnekler değil. Hele kukla (puppet) animasyon başlığı altında olması gereken bir konu hiç değil. Sizin çalışmanız, bal gibi klasik animasyon. Aradaki el hareketi ise animasyonunuz için bir tür aksesuar. Karışık teknikle kotarılmış klasik animasyon diyelim. Ama tümüyle stop-motion değil. Stop-motion'un mantığı, çok daha farklıdır. Dur-çek-dur-çek ama hazırladığınız kukla veya canlı objeler, bu her bir durma hareketinde, ardışık olarak bir hareketi oluşturacak biçimde tek tek ayrı duruşlarda olmalıdır. Zaten hareket halinde olan bir obje ile animasyon olmaz. Çünkü o zaten canlıdır ve hareket halindedir. Önemli olan, hareketsiz duran objeleri hareket ettirebilmektir. Bilmem anlatabildim mi?
ay_yildiz
Yeniçeri
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2007, 08:20:14 ÖS »

selamlar;
 Animatörbey sizin yaptiğınız bir stop-motion çalışması varsa bizlere örnek olması açısından paylaşırsanız sevinirim...şimdiden teşekürler...
fetamin
Yeniçeri
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2009, 01:10:42 ÖS »

selamlar;
 Animatörbey sizin yaptiğınız bir stop-motion çalışması varsa bizlere örnek olması açısından paylaşırsanız sevinirim...şimdiden teşekürler...

evet bize Stop-Motion çalışmanız varsa sunarmısınız  Ney
Animatörbey
Administrator
Bostancıbaşı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Ağustos 05, 2009, 04:17:19 ÖS »

evet bize Stop-Motion çalışmanız varsa sunarmısınız  Ney

Neden sunacakmışım? Stop-motion çalışması yaptığıma ilişkin bir ifadem var mı?

animasyon mantığını özümsemişsiniz. (...)

Yalnız, animasyonunuzu STOP-MOTION olarak adlandırmanız yanlış. Burada neden stop-motion'un ne olduğunu anlatamıyoruz diye düşünüyorum. Bir önceki arkadaş da, normal bir video çekimi ile aradan kare atarak stop-motion türünde yapılmış bir animasyon yaptığını zannediyordu. Siz de sırf araya bir canlının el hareketini koydunuz diye stop-motion yaptığınız zehabına kapılmışsınız. Tekrar ediyorum, bunlar, kesinlikle stop-motion türüne giren örnekler değil. Hele kukla (puppet) animasyon başlığı altında olması gereken bir konu hiç değil. Sizin çalışmanız, bal gibi klasik animasyon.

Ben klasik animasyon yapıyorum. Stop-motion yaptığını zanneden arkadaşa, stop-motion değil, klasik animasyon yapıyorsun diyorum. Bunu, ANİMASYONUN GENEL ÇERÇEVESİnden bakınca, animasyondan anlayan herkes, söyler. Hem klasik animasyon ile stop-motion teknik anlamda birbirine çok yakındır. Animasyondan anlamıyorsanız, kimseden KENDİSİNİ İSPATLAMASINI istemeyiniz.

Birini "kendini ispata" zorlamak, hoş bir şey değildir. "Göster bakalım bize yaptığını, sen nasıl bir şeysin" gibi tepeden bakan bir anlama gelebilir bu istek. Herkes, eninde sonunda yaptıkları ile anılacaktır.Genellikle kendi arkadaşlarını, dostlarını tanıyıp da geri kalanları tanımamak, umursamamak olarak da anlaşılabilir. Böyle düşünmeyin.

Ayrıca, animasyonu kategorilendirip, sınıflandırıyoruz. Çünkü meslek erbabıyız.

Selâmlar.
« Son Düzenleme: Ağustos 05, 2009, 07:44:50 ÖS Gönderen: Animatörbey » Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

CSS/Theme/Some Images by Brianjw - Images by ForumTemplates.com.